Pon23092019

Zadnje dodano:23.09.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Devetoro odličnih u sva četiri razreda

Devetoro odličnih u sva četiri razreda

Nikolina Stupičić, Kruno Perožić, Ivana Mlacović, Irina Jovanović, Iva Lekić, Ariana Mužić, Anđela Rukavina, Mia Marija Šalov i Kristina Zorić nagrađeni su za odličan uspjeh kroz sve četiri godine pohađanja Srednje škole Ambroza Haračića u Malom Lošinju, na današnjoj podjeli svjedodžbi.

Maturiralo je ukupno 59 učenika i to devetnaestoro hotelijersko-turističkih tehničara, šesnaestoro gimnazijalaca, devetoro nautičara, sedam brodostrojara te po četvero prodavača i kuhara. Svjedodžbe su uručile razrednice - Milica Prole (gimnazija), Nela Miculinić Glavan (HTT), Aldina Burić (pomorski smjerovi), dok su svi učenici prodavačko-kuharskog razreda razrednice Alenke Kovačević izostali s dodjele zbog svojih ljetnih poslova.

Ravnateljica škole Jelena Bralić uručila je još i posebna priznanja - za sudjelovanje na državnim natjecanjima nagrađene su Nikolina Stupičić (3. mjesto na natjecanju iz pomorske nautike) i Ivana Mlacović (sudjelovanje na natjecanju u disciplini poslovanja turističkih agencija), zatim za promociju škole u javnosti Antonio Bujačić (vođenje školske kviz-lige), Ivana Jozefina Ištoković (istaknuto promicanje škole) i Leonora Shala (rad u grupi "Glagoljica na otocima Cresu i Lošinju"), te za sudjelovanje na Festivalu matematike Anđela Rukavina i Mia Marija Šalov. Za sportska su dostignuća priznanja dobili članovi školske veslačke posade Luka Bravarić, Dominik Perišić, Karlo Francišković, Matko Jurković, Marin Lovrinčić, Andrej Salković i Josip Šimičić, te članice školske odbojkaške ekipe Maja Dragović, Irina Jovanović, Ira Lehocki, Anđela Rukavina i Sara Blagojević.

Okupljene je pozdravio i dogradonačelnik Anto Nedić, a glazbenim brojevima sudjelovale su učenice Ana Stopar i Brigita Sorić.

Na današnji dan.....

23/9/1902

Rođen Branko Kojić, znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka