Pon23092019

Zadnje dodano:23.09.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Blokiran pristup zapuštenoj školskoj zgradi

Blokiran pristup zapuštenoj školskoj zgradi

Radnici gradskog poduzeća "Lošinj usluge" danas zagrađuju prilaze staroj, napuštenoj osnovnoškolskoj zgradi u Malom Lošinju.

Jedan od polukružnih prilaza zgradi u Zagrebačkoj ulici proteklih je dana bio zatrpan (krupnim) otpadom, što je očito bila "kap koja je prelila čašu" - komunalno redarstvo je interveniralo, pa je odlučeno da se fizičkom barijerom onemogući pristup zgradi. Poznato je da je i statika zgrade kojom je prošlo stotinjak generacija učenika ozbiljno narušena; već je dolazilo do pada stropova.

Još dok se u njoj odvijala nastava, ova je zgrada predstavljala opasnost i do 2006. godine postojao je sigurnosni rizik za učenike i zaposlenike, do prelaska u novoizgrađenu zgradu. Tada je dogovoreno da se prodaju ova zgrada i ona na Brdini u kojoj je također djelovala škola, a od tog novca uz novu školsku zgradu izgradi sportska dvorana. Zasad su, međutim, propala nastojanja da se ove dvije zgrade prodaju, pri čemu otegotnu okolnost predstavlja potreba za velikim ulaganjima u zgrade i relativno kompliciran pristup vozila.

Na današnji dan.....

23/9/1902

Rođen Branko Kojić, znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka