I srednjoškolcima mogućnost stipendiranja?

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2013-00_zastave-gml6-2013.jpgDo 21. srpnja ostat će otvoreno savjetovanje s javnošću za prijedlog koji je dala gradska uprava Malog Lošinja, da grad ubuduće osim studentima, daje stipendije i srednjoškolcima koji se školuju van otoka.

Ovo se, naravno, ne bi odnosilo na lošinjske srednjoškolce koji pohađaju gimnazijski odjel u Cresu, već isključivo na one "s druge strane trajekta". Kao što je to slučaj i za studente, bila bi formirana bodovna lista, s tim da bi iznos stipendije bio 40 posto veći onim učenicima koji su iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb.

U konkurenciju za dobivanje stipendije ne bi ušli učenici koji su ponavljali jedan od posljednja četiri razreda osnovne škole. Poslije javnog savjetovanja uslijedit će i izjašnjavanje članova Gradskog vijeća Malog Lošinja. Još je predloženim tekstom odluke dodano da pravo na stipendiju mogu dobiti i lošinjski studenti koji studiraju u nekoj drugoj zemlji Europske unije osim Hrvatske.