Pon27012020

Zadnje dodano:27.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Lošinjska među sedam umreženih škola

Lošinjska među sedam umreženih škola

Osnovna škola Marija Martinolića sa svojim područnim školama, jedna je od sedam u Hrvatskoj koje su uključene u projekt "Škole 2.0", danas predstavljen u Zagrebu.

Na konferenciji za novinare u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, projekt su predstavili ministar Željko Jovanović, ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić i voditeljica projekta Aleksandra Mudrinić Ribić.

Videovezom, iz svojih mjesta javili su se predstavnici škola: OŠ Marija Martinolića iz Malog Lošinja (s područnim školama Veli Lošinj, Nerezine, Unije, Susak i Ilovik), OŠ "Ljubo Babić" iz Jastrebarskog (PŠ Plešivica, Volavje, Čeglje, Petrovina, Desinec, Žakanje, Kamanje, Ribnik), OŠ Generalski Stol, OŠ Šarengrad (PŠ Bapska, Mohovo, Šećerana, Luc, Torjanci, Baranjsko Petrovo Selo), te OŠ Brodarica (PŠ na otoku Krapnju).

"U školama su postavljene bežične mreže kako bi učenici i nastavnici uz pomoć tablet-računala mogli pristupati online-sadržajima, digitalnim udžbenicima, koristiti ih za videokonferencije, te za nastavu na daljinu. Također, sve škole uključene su i u e-Dnevnik projekt", rečeno je na konferenciji, na kojoj je istaknuto da je ovaj projekt Europska komisija u lipnju proglasila jednim od triju najinovativnijih projekata u sklopu "Europske nagrade za inovacije u javnoj upravi" u kategoriji "inicijative za obrazovanje i istraživanje".

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!