Sri16102019

Zadnje dodano:15.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Ubrzo rješenje za problem hitne pomoći i stacionara?

Ubrzo rješenje za problem hitne pomoći i stacionara?

U roku od mjesec dana, najavljuje gradska uprava Malog Lošinja, trebao bi biti pronađen smještaj za otočan(k)e koji se nakon obrade na hitnoj medicinskoj pomoći u Rijeci više ne mogu toga dana vratiti svojim domovima na otok.

Dosad su se te osobe morale snalaziti kako provesti noć, pa je Udruga umirovljenika Malog Lošinja čak javljala o slučajevima u kojima su građani provodili noći u potpuno neprikladnim uvjetima do prvih jutarnjih autobusnih veza. Na sastanku koji je u upravi Grada Malog Lošinja održan s ravnateljem Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Vladimirom Mozetičem i tajnicom Udruge umirovljenika Lošinja Marijom Bebić, rečeno je da će Grad "u suradnji s drugim otočnim sredinama sufinancirati smještaj otočana u takvim situacijama, te će se naći točne lokacije na kojima će to biti moguće".

Grad će uputiti zahtjev Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje za promjenom pravilnika prema kojima se naplaćuje boravak u stacionaru, što se pokazalo problematičnim za starije građane kojima se nakon nekoliko dana boravka u stacionaru, daljnji boravak naplaćuje, bez obzira na potrebu za duljim boravkom.

Još je ovom prilikom ravnatelj Doma zdravlja Mozetič kazao da će do rujna Lošinju biti dodijeljeno novo sanitetsko vozilo, a postojeći vozni park biti popravljen, za bolji prijevoz pacijenata. Grad također kani uputiti dopis nadležnima da promijene zakonsku regulativu, kako bi liječnici bili poticani na rad u manjim i otočnim sredinama.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka