Sub24082019

Zadnje dodano:23.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Suradnjom "Idem i ja" i "Udice" čišćene dvije uvale

Suradnjom "Idem i ja" i "Udice" čišćene dvije uvale

Sudionicima brojna akcija čišćenja održana je na Unijama, organizirana od udruge "Idem i ja" i Sportsko-ribolovnog društva "Udica" iz Malog Lošinja.

U luci Unije i uvali Vrulje radilo je 25 članova udruge "Idem i ja" i petnaest iz SRD "Udica", a bitan doprinos dao je i domaćin Robert Nikolić. Uklonjeni su razni predmeti koje je nanijelo more i oni koje su bacili nemarni ljudi. "Porazan je podatak da je u nevelikom dijelu uvale Vrulje pronađeno više od stotinu komada obuće različite namjene i veličine, branik autobobila, vodovodne cijevi i različiti predmeti za koje je nevjerojatno da mogu završiti ovdje", kažu u udruzi "Idem i ja", koja namjerava dovršiti posao u novoj akciji krajem ovog mjeseca.

Otpad prikupljen na ovoj akciji je grupiran u vreće kojima će se dalje baviti radnici komunalnog poduzeća, a napravljena je jednokratna "instalacija" od šlapa i papuča nađenih tijekom akcije.

Na današnji dan.....

24/8/1806

Utemeljena Općina Lošinj, u vrijeme francuske uprave, prvi načelnik Bernardo Capponi; od 1994. do 2006. ovaj dan se slavio kao Dan Grada Malog Lošinja

24/8/1883

U V. Lošinju rođen dr. Ivo Antončić, odvjetnik

24/8/1936

U Krasu (otok Krk) rođen akademik Petar Strčić, autor niza zapisa i organizator skupova o povijesti kvarnerskih otoka