Sri16102019

Zadnje dodano:15.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Mali vijećnici posjetili Ogulin i Varaždin

Mali vijećnici posjetili Ogulin i Varaždin

Lošinjsko izaslanstvo sudjelovalo je na 13. susretu gradova i općina prijatelja djece, održanom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

Na putu su bila djeca iz Dječjeg gradskog vijeća - dječja gradonačelnica Nadia Zabavnik te Paskal Benvin, Manuel Cavedoni, Lana Kličković, Adam Pahljina Hernandez, Samuel Stopar i Jelena Todorović, a s njima su bili predsjednik Gradskog vijeća Elvis Živković, te predsjednica i tajnica Društva "Naša djeca" Mali Lošinj - Jadranka Hofmann i Vesna Juranić-Koharović.

Uoči susreta u Varaždinu, kojemu su prisustvovale ministrica znanosti i obrazovanja prof.dr. Blaženka Divjak i predsjednica Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske prof.dr. Aida Salihagić Kadić, lošinjska je delegacija posjetila i Ogulin i bila na otvaranju Ogulinskog festivala bajke, uz ručak kraj jezera Sabljaci. U kući bajki Ivane Brlić-Mažuranić, djeca su položila "vozački ispit za hodanje i letenje na metli".

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka