Pon27012020

Zadnje dodano:27.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Umirovljenici i mladi zajedno na Valentinovo

Umirovljenici i mladi zajedno na Valentinovo

Uz bogat program i druženje među generacijama, otvorena je izložba "Valentinovo u Udruzi umirovljenika"...

Otvorena je izložba rukotvorina tematski vezanih za Valentinovo - Dan zaljubljenih, na kojoj svoje radove izlažu Marija Gazilj, Gracija Mužić, Ilona Purić, Elena Magašić, Ivka Šimunović, Jadranka Krpan, Mara Bujačić, Anka Jović, Branko Ivanković, Lucija Lovrečić, Marija Holjevina i Mirjana Španiček, koja je mnogobrojne okupljene uputila u izloženo. Dodajmo i Janju Vranek koja je uz Maru Bujačić, za ovu prigodu pripremila kolače.

Uz tematske rukotvorine, izloženi su i radovi koji nastaju na subotnjim slikarskim radionicama, koje također vodi Mirjana Španiček.

Na početku programa, prezentaciju o volontiranju u pomaganju starijim osobama održala je Mia Baumgarten, učenica II. razreda gimnazije, najmlađa u nedavno pokrenutom programu Grada Malog Lošinja i lošinjskog Crvenog križa, u kojem socijalna radnica Jadranka Lekić obučava šest volonterki za pomoć starijima u njihovim domovima.

Pozdravne govore održali su predsjednica lošinjske Udruge umirovljenika Marija Bebić, gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli koji je nabrojio stavke kojima Grad sudjeluje u skrbi za osobe treće životne dobi, te "friški" umirovljenik dr. Julijano Sokolić koji je okupljene pozdravio uime Rotary kluba "Lošinj" koji ove zime priređuje kazališni festival humanitarnog karaktera.

Međugeneracijski susret umirovljenika i mladeži ostvaren je i nastupima učenika Srednje škole Ambroza Haračića. Izabrane stihove, ljubavnu liriku klasika domaće i europske književnosti kazivali su Lucija Baljak, Leopold Mužić, Dea Delija, Andrea Mužić i Carla Pribanić - svi iz I. razreda lošinjske gimnazije, uz suptilnu pratnju malo starijeg Jakova Vidulića na gitari. Za nastup ih je pripremila prof. Mirjana Komadina Čović.

Nakon njih, s popularnim ljubavnim pjesmama, nastupio je zbor sastavljen od učenika II. i III. razreda srednje škole; Dorotea Dumenčić, Josipa Ljubičić, Gabriela Vukelić, Ana Lozančić, Agata Vajentić, Josip Hofmann i Marija Mikić uz pratnju Ivana Brandića, Jakova Vidulića i Filipa Bugarskog na gitarama, pod vodstvom prof. Vlaha Stražičića.

Druženje umirovljenika nastavljeno je plesom uz melodije koje je na harmonici svirao Korino Stuparić, a izložba se može pogledati do 20. veljače.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!