Otoci.net

Čet12122019

Zadnje dodano:12.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Učenika manje nego lani

Učenika manje nego lani

Osnovnu školu Maria Martinolića u Malom Lošinju i susjednim manjim mjestima pohađat će u novoj školskoj godini 23 učenika manje nego prošle školske godine...

U školu je krenulo 70 uzbuđenih i ponosnih "prvašića", za koje je održana pozdravna priredba, a potom su raspodijeljeni u tri razredna odjela, koje vode učitelji Gordana Novak-Utmar, Saša Ivanišević, te Rafaela Kuljanić i Zinaida Mustafić koje vode odjel s produženim boravkom.

Ukupno školu pohađaju 513 učenika, što je za 23 manje u odnosu na lanjsko stanje. Zbog selidbi, iz škole je otišlo šest učenika, a toliko ih je i došlo.

U područnoj školi u Velom Lošinju je 18 učenika u dva kombinirana odjela, dok je u Nerezinama njih 19, također u dva kombinirana odjela. Ove dvije područne škole pohađaju djeca uzrasta od 1. do 4. razreda.

Na Iloviku je sedam učenika u kombiniranom odjelu, na Unijama šest, a na Susku pet. U ovim školama kombinira se, po potrebi, nastava za svih osam razreda.

"Ove školske godine novost je uvođenje cjelodnevnog boravka već od prvog razreda, s 15 učenika u grupi", kaže ravnateljica Olivela Franko.

Za nastavnike je najveća novost elektronski dnevnik-imenik. Naime, papirnati su imenici otišli u povijest, a lošinjska je jedna od 60 škola u Hrvatskoj koja je ove godine prešla na elektronsko upisivanje sati i ocjena. Također, za učenike područnih škola nabavljena su tablet-računala, a također i za jedan razred osnovne škole, no nijedan ih neće koristiti stalno, već će biti na raspolaganju svima, po potrebi.

Uz postojeći program prehrane u školskoj kuhinji prema uputama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, lošinjska je škola uključena i u program dostave školskog voća za djecu nižih razreda, pa će tako jednom tjedno školi biti dostavljano svježe voće, i to bez obzira uzima li inače učenik marendu u školi ili ne.

Osnovna škola Maria Martinolića broji 78 zaposlenih, od čega je 60 profesora.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!