Otoci.net

Pon20052019

Zadnje dodano:20.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Novi uređaj - olakšanje u logopedskom radu

Novi uređaj - olakšanje u logopedskom radu

Otprije približno mjesec dana u Dječjem vrtiću "Cvrčak" u Malom Lošinju u pogonu je novi uređaj, digitalni logopedski set, nabavljen novcem građana prikupljenim u prosinačkoj dobrotvornoj akciji Društva "Naša djeca" i partnera.

Ukupno je na adventskim događajima prikupljeno 38 tisuća, za ovaj je uređaj utrošeno 18.500 kuna, dok će od ostatka biti nabavljen logopedski set i pomagala za djecu osnovnoškolske dobi, odnosno radionicu Društva "Naša djeca" u OŠ Marija Martinolića.

"Zahvaljujući raznolikim mogućnostima filtriranja i dinamičkom procesiranju zvuka, uređaj ima važnu ulogu u rehabilitaciji različitih govornih poremećaja kao i u rehabilitaciji govora i slušanja kod djece s oštećenjem sluha. Kontinuirani tretman ima oko tridesetoro djece, a po potrebi dođi i druga djeca", kazala je Marijana Kovačić, logopedinja u "Cvrčku". U društvu ravnateljice Melite Muškardin, s načinom rada uređaja upoznala je goste koji su u četvrtak posjetili vrtić, kao predstavnici ustanova i udruga koje su sudjelovale u akciji - bili su tu Jadranka Hofmann i Olivela Franko uime Društva "Naša djeca", Ana Kučić i Elvis Živković uime Grada Malog Lošinja, Stojanka Rizvić i Enes Rizvić iz Fotokluba "Lošinj" te Robert Malnar i Davor Mužić iz Puhačkog orkestra "Josip Kašman".

Nažalost je broj djece kojoj je potrebna ovakva stručna pomoć u porastu, a nabavkom novog uređaja je olakšan rad logopedinje i ponešto smanjena potreba za odlaskom po pomoć u veće gradove.

Na današnji dan.....

20/5/2010

U Cresu umro dr. Ivo Margan (r. 1926.), ravnatelj bolnice Sušak, ministar zdravlja NR Hrvatske, potpredsjednik vlade SFR Jugoslavije, predsjednik Izvršnog odbora UNESCO-a (1985.-87.)