Otoci.net

Pon20052019

Zadnje dodano:20.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Novo razdoblje rada Udruge umirovljenika

Novo razdoblje rada Udruge umirovljenika

Udruga umirovljenika Cresa svečanim je otvaranjem novih prostorija ušla u novo razdoblje svojeg djelovanja. U gradskom središtu, na adresi Pod urom 10, ovaj je prostor ranije bio pekara, a primopredaja prostorija između Grada Cresa i Udruge umirovljenika obavljena je 1. veljače.

Svečano otvaranje okupilo je velik broj zainteresiranih, što i ne čudi s obzirom na to da je riječ o najbrojnijoj creskoj udruzi, čije je članstvo i vodstvo dulje vrijeme tražilo rješenje ovog pitanja. Ono je pronađeno u ovom prostoru veličine 71 kvadratnog metra.

Pozdravne su govore na ulazu u prostorije održali predsjednik udruge Mauricijo Pinezić, creski gradonačelnik Kristijan Jurjako i zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić. Blagoslov je uputio creski župnik Mario Kosić, a razgledavanje novih prostorija obogatili su nastupi Folklornog društva "Orlec", Ivana Mužića na harmonici i recitacije.

Nakon ove svečanosti, udruga je održala redovnu godišnju skupštinu. Predsjednik Pinezić dao je izvještaj o radu, a dopredsjednica Končeta Sablić financijski izvještaj. Gostovao je predsjednik Matice umirovljenika Primorsko-goranske županije Josip Matković te predsjednica lošinjske umirovljeničke udruge Ljubica Nikolić.

Na današnji dan.....

20/5/2010

U Cresu umro dr. Ivo Margan (r. 1926.), ravnatelj bolnice Sušak, ministar zdravlja NR Hrvatske, potpredsjednik vlade SFR Jugoslavije, predsjednik Izvršnog odbora UNESCO-a (1985.-87.)