Tjedan psihologije održan i na Lošinju i Cresu

Tanja Perić održala je predavanje u V. Lošinju / foto: B. Purić
Tanja Perić održala je predavanje u V. Lošinju / foto: B. Purić
U sklopu Tjedna psihologije, manifestacije Hrvatskog psihološkog društva, u Rijeci i okolici održan je niz prigodnih događaja, a od toga tri na cresko-lošinjskom otočju.

U utorak predvečer, psihologinja Tanja Perić iz lošinjskog Dječjeg vrtića "Cvrčak" održala je predavanje "Uloga bake i djeda u odgoju djece" u prostoru vrtića u Velom Lošinju. U raspravi su sudjelovali i posjetitelji, podijelivši s ostalima iskustva iz svojih obitelji. "Istraživanja su pokazala kako djeca provode više vremena s bakom i djedom bolje prihvaćaju pojam starenja i shvaćaju kako je ono dio svakodnevice", istaknula je predavačica.

U srijedu u zgradi Dječjeg vrtića "Girice" u Cresu, Morena Damijanjević i Mirela Anđelić održale su predavanje "Č kao čitanje - V kao vrtić". U predavanju je bilo riječi o psihološkim procesima u osnovi čitanja, prikazane su faze usvajanja čitanja, tematizirana je prava dob za započinjane čitanja i poticanje razvoja predčitalačkih vještina, odnosno prepoznavanje i otklanjanje teškoća u učenju čitanja.

Posljednji od tri događaja bio je "Psihokviz" u Malom Lošinju, u srijedu navečer. U već uobičajenom formatu tzv. pub-kviza, sudjelovalo je osam ekipa, a postavljana su im pitanja iz psihologije - od stručnih pojmova do zadataka iz popularne kulture. Pobijedila je ekipa "Slovenija" - Marijana Kovačić, Tonka Kunda, Lucija Alić, Vilijam Antoninić i Marko Pavičić.