Ned25082019

Zadnje dodano:24.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Uređen novi medicinski trakt u Lječilištu

Uređen novi medicinski trakt u Lječilištu

Otvoren je novi objekt medicinskog trakta s hidroterapijom u Lječilištu Veli Lošinj, pod nazivom "Magnolija".

Na 1763 kvadratna metra, odmah uz šumu Podjavori, namjesto ranijeg manjeg objekta uređene su ambulanta fizikalne medicine i rehabilitacije, ambulanta dermatologije i venerologije, ambulanta pedijatrije, ambulanta pulmologije, ambulanta dentalne medicine, medicinska kozmetologija, fizikalna terapija, inhalatorij, terapijski bazen, dvorana za kineziologiju, vježbalište na otvorenom, sunčalište s masažnim kadama te panoramski lift.

Ovo je druga faza opsežnih radova u Lječilištu, nakon što je prije četiri godine dovršeno preuređenje glavne zgrade, vile "Elisabeth", te dijela parka. Ova faza teška je preko 15,8 milijuna kuna s PDV-om, a 850 tisuća kuna dobiveno je od Ministarstva regionalnog razvoja i EU-fondova.

Uoči presijecanja vrpce, brojnim uzvanicima obratili su se ravnateljica Lječilišta Renata Žugić, lošinjska gradonačelnica Ana Kučić, državni tajnik u Ministarstvu zdravlja RH Željko Plazonić, ministar turizma Gari Cappelli i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. "Ova je ustanova životarila, izgubila status bolničke ustanove. Probali smo s javno-privatnim partnerstvom, nije išlo, pa smo odlučili sami sve napraviti", kazao je Komadina uime Županije čije je Lječilište ustanova. Cappelli je istaknuo ulogu nedavno preminulog liječnika Branka Vukelića u povijesti ustanove - bivše Dječje bolnice, a Žugić da je od samog objekta važniji specijalistički kadar koji će ovdje raditi.

U programu otvaranja sudjelovala je još lošinjska klapa "Čikat", pjevale su Dunja Kleva i Lucija Hadžić iz šestog razreda OŠ Marija Martinolića, a plesala djeca iz Područne škole Veli Lošinj. Nakon toga, posjetitelji su razgledali prostorije novog medicinskog trakta.

Za budućnost je u Lječilištu u planu rekonstrukcija i dogradnja objekta u parku i aneksa kuhinje, uređenje parka uz prethodnu analizu statusa zaštite povijesnog perivoja Podjavori, te obnova-dogradnja još dvaju objekata.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!