Otoci.net

Sri26062019

Zadnje dodano:25.06.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Potpore do najviše 10 tisuća kuna

Potpore do najviše 10 tisuća kuna

S 29 poljoprivrednika s područja Velog i Malog Lošinja, Ćunskog, Nerezina, Beleja, Ustrina i Plata, Grad Mali Lošinj potpisao je ukupno 44 ugovora o poticajima.

Raspon ugovorenih poticaja je od 362,70 do 10 tisuća kuna, a odnose se na ovčarstvo i biljne proizvodnje kroz podmjere: poticanja ovčarstva, poticanja maslinarstva, voćarstva, vinogradarstva i uzgoja ljekovitog bilja, poticanja navodnjavanja i poticanja nabave poljoprivredne mehanizacije.

Ugovore s poljoprivrednicima je u društvu nadležne predstavnice gradskih službi Višnje Morić potpisala gradonačelnica Ana Kučić, naglasivši da je u ovoj turi fokus stavljen na ovčarstvo i obiteljska poljoprivredna gospodarstva osoba mlađih od 40 godina. "Nije nam intencija razvući sredstva tako da puno njih dobije po malo, nego da to ipak budu izdašniji iznosi, pa da se taj poljoprivrednik par godina više ne može javiti na natječaj. Novost je fokus na infrastrukturi; čišćenju puteva i navodnjavanju", kazala je Kučić. Potpisivanje ugovora održano je u glavnoj dvorani Lošinjskog muzeja.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!