Otoci.net

Sri13112019

Zadnje dodano:13.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji In memoriam: Maja Sepčić

In memoriam: Maja Sepčić

Iznenada je, u 35. godini života, preminula Maja Sepčić, doktorica medicine, članica Gradskog vijeća Cresa.

Rođena 22. travnja 1984. godine, u Cresu je završila osnovnu školu i gimnaziju, a u Rijeci je 2012. godine diplomirala na Medicinskom fakultetu. Radila je u hitnoj medicinskoj pomoći u Malom Lošinju, a protekle tri godine je kao djelatnica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije bila na specijalizaciji iz školske i adolescentske medicine, radeći u pojedinim odjelima KBC-a u Rijeci i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Andrija Štampar" u Zagrebu, a na Medicinskom fakultetu u Zagrebu bila je na postdiplomskom stručnom studiju iz školske i adolescentske medicine. Bila je članica Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu, na čijem je lanjskom kongresu aktivno sudjelovala.

Na političkoj se sceni pojavila na lokalnim izborima 2013. godine, te je kao nositeljica liste Akcije mladih (AM) izabrana u Gradsko vijeće Cresa. Četiri godine kasnije, na prošlogodišnjim izborima, ponovo je kao nositeljica liste AM na izborima ušla u Vijeće. Na trećoj konstituirajućoj sjednici, a nakon višemjesečne krize vlasti uslijed nemogućnosti postizanja većine u vijeću, Maja Sepčić izabrana je za predsjednicu. Iste godine u prosincu opozvana je s tog mjesta, na zahtjev skupine vijećnika, a kao posljedica neslaganja u načinu rada Vijeća.

Osim svojim najbližima, Maja Sepčić nedostajat će i lokalnoj zajednici kojoj je svojom marljivošću i angažiranošću, svježim idejama i pristupom doprinosila i na političkom i na zdravstvenom području. Sprovod će biti održan u srijedu, 5. prosinca u 15 sati, na mjesnom groblju u Cresu.

Na današnji dan.....

13/11/1943

Njemački okupatori u M. Lošinju strijeljali 30-ak partizana, aktivista i rodoljuba, među kojima su bili Mate Vidulić i Giovanni Del Conte

13/11/1943

U Cresu, njemački okupatori priveli vođe narodne vlasti, većina ih je potom ubijena ili odvedena u koncentracijske logore

13/11/1943

Ubijen Mario Martinolić (rođ. 1905. u M. Lošinju), antifašist, po njemu nazvana Osnovna škola