Otoci.net

Čet20062019

Zadnje dodano:19.06.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Igra dragocjena za razvoj djece

Igra dragocjena za razvoj djece

U sklopu Dječjeg tjedna u Cresu, u prostoru Dječjeg vrtića "Girice" održano je predavanje o senzornoj integraciji.

Predavanje je održala Dolores Stegić Coglievina iz riječkog centra "Sensoriis", a odazvalo se preko trideset građanki, što je brojka koja je za organizatorice predstavljala ugodno iznenađenje. Bilo je riječi o procjeni senzorne integracije, te tretmanu, a nakon predavanja je postavljeno i nekoliko pitanja iz publike, koja su se najviše odnosila na sredstva i način igre s djecom u svrhu razvoja njihovih sposobnosti.

Već su tijekom tjedna održane zajednička šetnja školske i predškolske djece gradom, kazališna predstava za djecu "Palačinka mog života", prijem članova Dječjeg gradskog vijeća kod gradonačelnika, te radionica ručnog rada (heklanja) za djecu trećih i četvrtih razreda osnovne škole. U četvrtak s početkom u 17.30 sati, s okupljanjem na Šetalištu, održat će se dječja igra "Potraga za skrivenim blagom", u petak u 18 održat će se "pričaonica" za vrtićku djecu, a u subotu u 10 sati radionica za roditelje i djecu "Vesele vrećice", u prostoriji Društva "Naša djeca".

Na današnji dan.....

20/6/1914

Družba sv. Ćirila i Metoda odlučila otvoriti Pomorsku školu na hrv. jeziku u M. Lošinju, planove poremetio početak I. svj. rata