Pon23092019

Zadnje dodano:23.09.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji U novoj školskoj godini bez I. razreda konobara

U novoj školskoj godini bez I. razreda konobara

Ako je suditi prema interesu za ovogodišnje upise u lošinjsku srednju školu, problem popunjavanja sezonskih radnih mjesta u ugostiteljstvu još će se javljati. Naime, samo je jedan završeni osnovnoškolac bio zainteresiran od ovog rujna upisati konobarski smjer u SŠ Ambroza Haračića.

Kako je to premalo za organiziranje nastave, prešao je među kuhare, kojih bi u novoj školskoj godini u I. razredu trebalo biti šestoro - četvero upisanih u ljetnom roku i dvoje u jesenskome, koji je počeo u utorak, a bit će zaključen 27. kolovoza. Oni će činiti zajednički razredni odjel s osmero učenika upisanih u prodavački program. U program pomoćni kuhar i slastičar, namijenjen učenicima koji su - kako je definirano - uslijed teškoća u razvoju, završili osnovnu školu prema prilagođenom programu, upisan je jedan učenik.

Četverogodišnji programi u Malom Lošinju popunjeni su gotovo u potpunosti; upisano je po dvadesetoro učenika u program opće gimnazije i hotelijersko-turistički tehničar (HTT), te desetoro pomorskih nautičara i devetoro tehničara za brodostrojarstvo (bilo je otvoreno deset mjesta) koji će činiti zajednički razred, oznake NB.

U područni odjel opće gimnazije u Cresu upisano je osmero učenika. Maksimum je bio dvadesetoro, no zbog malobrojnosti djece u gradu, bilo je unaprijed jasno da se do tog broja ni približno neće doći. Svi učenici za četverogodišnje programe upisani su u ljetnom roku.

Na današnji dan.....

23/9/1902

Rođen Branko Kojić, znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka