Otoci.net

Sri24042019

Zadnje dodano:23.04.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Tenda skinuta uz prisustvo policije

Tenda skinuta uz prisustvo policije

Uz prisustvo komunalnih redara i policijskih službenika, sa zgrade u središtu Malog Lošinja, u kojoj se nalazi ugostiteljski objekt, u četvrtak je razmontirana tenda.

Vlasnik lokala "Augusta" Šime Milanović nezadovoljan je, kaže da podmiruje sve obaveze i da njegov lokal radi tijekom cijele godine, a ovime ga ometaju u radu, te se u srcu sezone pred turistima uz prisustvo policije "rade scene". Razgovor s Milanovićem vodili smo uz sudjelovanje Arsena Mujagića, kojemu se ugostitelj obratio za pomoć u žalbenoj proceduri.

Kako su nam rekli, problem je u formulaciji rješenja Grada od 2. srpnja u kojem se traži skidanje tende, a u kojem je navedeno da se traži skidanje s katastarske čestice br. 1700, koja obuhvaća površine Trga Republike Hrvatske i Trga žrtava fašizma, a tenda je (bila) pričvršćena na zgradu u kojoj je lokal, na čestici br. 1791. Tenda, doduše, prekriva dio čestice 1700, u dijelu na kojemu se nalazi vanjski šank lokala. Tvrtka "Turizam, sport i nautika" kojoj je Mujagić član uprave, većinski je vlasnik zgrade na kojoj je tenda bila montirana. Riječ je o zgradi koja je na prvom katu "mostom" spojena sa susjednom zgradom u kojoj je nekada radila Pomorska škola, a koja je na čestici br. 1701. Milanović je za postavljanje tende dobio Mujagićevu suglasnost.

Žalba na rješenje je upućena županijskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, a ugostitelj je argumentira time da tenda ne može biti uklonjena s čestice 1700, jer je postavljena na zgradu na čestici 1791, zatim da se u rješenju navodi da je tenda od plastike umjesto akrilnog platna kako propisuje Grad - podnositelj žalbe kaže da komunalni redar to nije mogao utvrditi jednostavnim pogledom s tla, bez pregledavanja dokumentacije o nabavci tende, zatim da tenda nije natpis niti signalizacija, a da sadržaj pojma "urbana oprema" nije definiran, te da je prekršen Zakon o općem upravnom postupku, tako da je rješenje doneseno bez njegovog izjašnjavanja.

"Trećeg kolovoza komunalni redari počeli su skidati tendu", kaže Milanović i nastavlja: "Kako mene nije bilo, otišli su nakon što im je moj otac rekao da nemaju pravilno rješenje. Napravili su rješenje s datumom 13. kolovoza i, nakon praznika, odmah sljedeći dan došli skinuti tendu", navodi ugostitelj, tvrdeći da postoje "dvostruki kriteriji", jer da postoji rješenje za sličnu tendu na samostojećim nosačima na Rivi lošinjskih kapetana, a da u tom slučaju nije bilo ovakve akcije skidanja.

Komentar smo zatražili od Grada Malog Lošinja, a u njemu stoji da su komunalni redari prilikom samog postavljanja tende, te potom još triput u ophodnji upozorili Milanovića da čini prekršaj, do samog rješenja o uklanjanju tende, napisanog 2. srpnja. Još u Gradu ističu da njegova žalba nema učinak odgode, a da će "u svakom slučaju kršenja navedenih odluka postupati kao i prema g. Milanoviću te da su određeni postupci u tom smjeru već pokrenuti".

Na današnji dan.....

24/4/1910

U Cresu umro Celestin Fattuta, r. 1839., provincijal, poticatelj uvođenja hrvatskog jezika u bogoslužje

24/4/1960

Voda iz Vranskog jezera vodovodom stigla do Malog Lošinja