Otoci.net

Pon19112018

Zadnje dodano:18.11.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Iva Benvin dvostruka dobitnica Rektorove nagrade

Iva Benvin dvostruka dobitnica Rektorove nagrade

Među dobitnicima Rektorove nagrade na zagrebačkom sveučilištu u akademskoj godini na isteku je i Iva Benvin iz Malog Lošinja, studentica pete godine na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu.

Nagrađena je dvostruko; pojedinačno za znanstveni rad na temu "Primjena disk difuzijskog postupka u ispitivanju osjetljivosti sojeva gljivice Malassezia pachydermatis izdvojenih iz pasa s kroničnom upalom zvukovoda". Mentorica joj je bila doc. dr.sc. Suzana Hađina sa Zavoda za mikrobiologiju i zarazne bolesti s klinikom Veterinarskog fakulteta. Skupno je nagrađena s redakcijom znanstveno-stručnog studentskog časopisa veterinarske medicine "Veterinar".

"Temu rada odabrala sam iz razloga što su područja mog interesa dermatologija i mikologija te je kronična upala zvukovoda jedan od najčešćih razloga odlaska veterinaru", kazala nam je dobitnica, ujedno i urednica časopisa "Veterinar" za koji je dobila Rektorovu nagradu za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Dodjela nagrada održana je u petak u kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a lošinjska studentica planira završiti šestu godinu studija, zaposliti se i obogatiti znanje u struci koju voli.

Na današnji dan.....

19/11/1936

U Stivanu rođen akademik Elso Kuljanić, sveučilišni profesor, rektor riječkog sveučilišta