Otoci.net

Sri23012019

Zadnje dodano:22.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Još tri tjedna za evidentiranje

Još tri tjedna za evidentiranje

Problem azbestnim pločama prekrivenih krovova otočnih zgrada i dalje je aktualan. Tim je povodom Grad Mali Lošinj uputio javni poziv vlasnicima i korisnicima takvih građevina...

Do 27. travnja trebaju se javiti oni, na čijim su kućama, garažama, pomoćnim objektima i sl. azbestne ploče. "Prikupljeni podaci će se po isteku roka za prijavu proslijediti Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, radi planiranja sustava gospodarenja otpadom koji sadrži azbest. Prema Pravilniku o građevnom otpadu i otpadu koji sadrži azbest, vlasnik odnosno korisnik građevine u kojoj se nalazi azbest je dužan radi planiranja sustava gospodarenja građevnim otpadom koji sadrži azbest, na poziv jedinice lokalne samouprave, u roku određenom tim pozivom, dostaviti podatke o lokaciji građevine, procjeni količine, vrste i statusu materijala za kojeg je izvjesno da će postati azbestni otpad", javljaju iz Grada.

Azbestne ploče predstavljaju naročitu opasnost ako se lome, pa njihova mikrovlakna udisanjem ulaze u pluća gdje dugoročno mogu izazvati teška oboljenja. Iz tog su razloga već poduzete neke mjere uklanjanja azbesta s krovova, odnosno adekvatnog zbrinjavanja tog materijala.

Na današnji dan.....

23/1/1968

U Italiji umro dr. Bernardino Rizzi (r. 1891. u Cresu), franjevac i glazbenik