Otoci.net

Uto12112019

Zadnje dodano:12.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Radovi u Čikatu do sredine lipnja?

Radovi u Čikatu do sredine lipnja?

Veliku pozornost mještana Lošinja privlače građevinski radovi na samoj obali uvale Čikat, na potezu od spomenika Ambrozu Haračiću do zgrade bivšeg željezničkog odmarališta, odnosno Pristanišća.

Prema informaciji koju smo dobili od Renate Potočnik iz "Millenium promocije", tvrtke koju su angažirali "Jadranka hoteli", završetak radova očekuje se 15. lipnja, a "Jadranka hoteli" kao koncesionar ondje uklanja prirodne stijene odnosno dosadašnje površine korištene za ulazak u more. "Radovi na obali uvale Čikat izvode se temeljem ishođenih važećih dozvola od nadležnih tijela, a s ciljem uređenja plaže", navodi Potočnik, obrazlažući to dalje "podizanjem razine uređenosti ponude i usluge ugostiteljsko-turističke zone Čikat i čitave destinacije". Radove izvodi tvrtka "Margea" iz Malog Lošinja.

U Urbanističkom planu uređenja (UPU) Čikata ovaj je obalni prostor definiran kao "kupalište - uređena plaža", a prostori u neposrednom zaleđu kao "sportsko-rekreacijski centar".

Ovakav UPU Čikat usvojio je u prosincu 2016. godine, većinom glasova, prošli saziv Gradskog vijeća Malog Lošinja. Na gradilištu je postavljena tabla na kojoj stoji da je građevinsku dozvolu lošinjska ispostava Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županije izdala 27. rujna prošle godine.

U proteklom je razdoblju "Jadranka" već dala obaviti slične radove na dijelovima obale najbližima hotelima "Bellevue" i "Alhambra", te kampu "Čikat".

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!