Otoci.net

Ned20012019

Zadnje dodano:20.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Oplemenjivanje školskog programa

Oplemenjivanje školskog programa

Desetak otočne djece, iz školskog posebnog razrednog odjela, odnosno posebno odgojno-obrazovne skupine, ovih dana u Malom Lošinju prolazi tečaj plivanja.

Tečaj je dio programa Hrvatskog Crvenog križa, "Kodovi sigurnosti", u sklopu kojeg se već godinama na Lošinju priređuju tečajevi za male spasioce. Osim socijalizacije i zabave, ovim se programom oplemenjuje i sadržaj školskog programa, tako da je prilagođen mogućnostima ove djece, kako one iz lošinjske OŠ Marija Martinolića, tako i one iz creske OŠ Frane Petrića.

Program vodi koordinator Spasilačke službe Crvenog križa Primorsko-goranske županije Nikola Mrđen, s ovlaštenim spasiocem Goranom Herendom iz Malog Lošinja, a sudjeluju još edukacijske rehabilitatorice Jelena Kamalić, Anita Mičić i Anita Heđeš, te Marinko Gazilj iz lošinjskog Crvenog križa. Iako se tečaj sastoji od dva dana po dva sata, želja je sudionika da se ovakva okupljanja priređuju češće. Logističku potporu, ustupanjem termina u bazenu u hotelu "Aurora", dala je tvrtka "Jadranka hoteli".

Na današnji dan.....

20/1/1928

U M. Lošinju rođen Antonio Corsano, podvodni ribolovac i dugogodišnji sudionik organizacije novogodišnjih kupova