Otoci.net

Ned23092018

Zadnje dodano:23.09.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Uplaćeno 74.000 kuna za rehabilitaciju lošinjskog mladića

Uplaćeno 74.000 kuna za rehabilitaciju lošinjskog mladića

Lošinjska udruga "Idem i ja" izvijestila je da je danas uplatila 74 tisuće kuna za robotski potpomognutu rehabilitaciju lošinjskog mladića Lea Manzonija.

Prije pet godina, pri skoku u more, sada 25-godišnji Manzoni pretrpio je izrazito tešku ozljedu kralježnice, nakon čega više nije mogao hodati. Naknadno se pojavila mogućnost poboljšanja pokretljivosti primjenom suvremene tehnologije u zagrebačkoj poliklinici "Glavić", te su pokrenute nove akcije prikupljanja financijskih sredstava.

Od navedenog iznosa, gotovo 11 tisuća kuna prikupljeno je prodajom ukrasa i suvenira koje su izradila djeca i vodstvo udruge, te drugi uključeni sudionici, a pristigli su i brojni drugi prilozi pojedinaca i poduzeća.

Iako za potpuni program rehabilitacije treba još novaca - dobar dio realiziran je kroz ostale prosinačke akcije u gradu - ostvaren je veliki korak prema ukupnoj brojci od 153 tisuće kuna, u koju nije uračunat smještaj u Zagrebu. Rehabilitacija bi trebala početi sredinom siječnja.

U današnjoj objavi, udruga "Idem i ja" istaknula je i da bi u ovakvim slučajevima sve trebalo biti pokriveno iz državnog zdravstvenog sustava, umjesto da oboljeli ovise o dobrovoljnim prilozima građana.

Na današnji dan.....

23/9/1902

Rođen Branko Kojić, znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka