Krv dalo 53 Cresana, Serđo Lovrečić po 40. put

Prosinačka akcija davanja krvi / foto: Crveni križ
Prosinačka akcija davanja krvi / foto: Crveni križ
U posljednjoj ovogodišnjoj redovnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Cresu, taj je plemenit potez učinilo 53 građana, dok je njih troje iz zdravstvenih razloga odbijeno. Uručena su i priznanja jubilarnim davateljima krvi.

Za četrdeset darivanja krvi priznanje je dobio Serđo Lovrečić, a za po trideset puta Mario Jurjako, Edi Kolega i Đani Leleković. Po deset puta krv su dali Estera Grižan, Antonio Sušić i Ivan Toić, a za pet puta priznanja su dobile Antonela Dunković, Ilaria Gazilj, Ana Toić, Ivana Matijević, Ida Okić, Nada Brnić i Katarina Vitić.

Priznanja za ulazak u ovo društvo - po prvi put darovanu krv dobili su Tamara Babić, Franka Medarić, Vesna Vlakančić-Surdić, Doriana Grižan, Rajna Kurajić, Tomislav Dobrijević, Sever Šejić, Franko Fučić, Boris Ćormarković i Vjeko Marić.

Prosinačka akcija darivanja krvi održana je u prostoru podružnice Doma za odgoj djece, a na zajedničkoj večeri priznanja su uručili predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Marinko Gazilj i creski dogradonačelnik Marin Gregorović.