Ljubica Nikolić na čelu Udruge umirovljenika

Ljubica Nikolić / foto: B. Purić
Ljubica Nikolić / foto: B. Purić
Na izbornoj skupštini, Ljubica Nikolić postala je nova predsjednica Udruge umirovljenika Grada Malog Lošinja, nakon što se dosadašnja, Ksenija Stanša, nije više kandidirala.

Nikolić je bila jedina kandidatkinja za ovo mjesto u udruzi koja je najmasovnija na otoku - broji 967 osoba. Za dopredsjednicu je izabrana Karmela Cavedoni, a u devetnaestoročlani Izvršni odbor osim nove predsjednice i dopredsjednice izabrani su još i ranija dugogodišnja predsjednica udruge Marija Bebić (ujedno će biti tajnica, do izbora nove), te Maruči Bižaca (ujedno likvidatorica), Anica Ercegović, Mile Gajić, Branko Komin, Elena Magašić, Ilona Purić, Ljerka Raić, Marija Šverko, Anton Žuklić, Nada Žuklić, te predstavnice manjih mjesta Livija Krstačić, Marija Španjol (obje za Veli Lošinj), Mara Đapić (Ćunski), Janja Cesarić (Belej i Ustrine), Nataša Matešić (Susak) i Iva Mavrović (Unije).

U Nadzorni su odbor izabrani Sara Busanić, Ruža Katalinić i Jadranka Krpan, a u Stegovno povjerenstvo Josip Lulić, Stjepan Bakarić i Vanda Goleš.

Ksenija Stanša, koja je protekle četiri godine predsjedala udrugom, na skupštini je dala izvještaj o radu i financijski izvještaj, te pročitala provizorni plan rada za 2018. godinu.

Osim članstva udruge, sjednici održanoj u kinodvorani Vladimira Nazora u Malom Lošinju, prisustvovalo je vodstvo Grada na čelu s gradonačelnicom Anom Kučić, predstavnici Udruge umirovljenika Cresa na čelu s predsjednikom Mauricijom Pinezićem, te predstavnici drugih organizacija s kojima najmasovnija otočka udruga surađuje. Na kraju je održan glazbeni program u kojem su sudjelovali razni naraštaji izvođača, a potom i druženje uz zakusku.