U logopedskom kabinetu 29 novih korisnika

Bojana Genov i Emina Buljubašić / foto: B. Purić
Bojana Genov i Emina Buljubašić / foto: B. Purić
Na godišnjem druženju članstva i suradnika udruge "Idem i ja" u Malom Lošinju, bilo je riječi o raznim oblicima rada ove organizacije.

Uvodnu riječ dala je predsjednica udruge Ljiljana Živković, nabrojivši koje je sve aktivnosti u proteklih godinu dana provela udruga, odnosno kojim su ciljanim skupinama u društvu bile namijenjene. Voditeljica logopedskog kabineta Deana Karamazan istaknula je da kabinet ima 29 novih korisnika s dijagnosticiranim govorno-jezičnim teškoćama, uz njih 28 otprije, s tim da postoji i lista čekanja, a još jedanaestoro pohađa logopedska savjetovanja jednom-dvaput tjedno. Logopedica radi i s četvero odraslih s oštećenjima mozga, kojima odlazi u kućne posjete. Karamazan je zahvalila Gradu na financiranju, jer su time izbjegnuti odlasci djece u Rijeku.

Bojana Genov istaknula je postojanje Samouprave Kluba "Idem i ja", sastavljene od mladih, a koja određuje kako će se osmislisti korištenje prostorije na krovnoj etaži poslovno-garažne zgrade na Bočacu. Uime tog tijela udruge, Arlinda Krasnić kazala je da se prostorija koristi za učenje, radionice s različitim temama, te za zabavu kako se društveni život ne bi sveo na kafiće. Nedavno je održana radionica "Kako da veze ne budu bezveze", a ovih dana i radionica o mentalnom zdravlju. Prodajom blagdanskih ukrasa izrađenih u Klubu, prikupljaju se sredstva za teško ozlijeđenog lošinjskog mladića Lea Manzonija, kako bi mogao pohađati robotski potpomognutu rehabilitaciju.

Uime roditelja korisnika udruge, Darinka Manzoni istaknula je da je njezina kćer Antonia odmalena u udruzi, u kojoj je ispočetka našla mjesto za igru i učenje, a potom se ovdje povezala s drugim mladima.

Svoje pozdrave i pohvale udruzi uputili su predsjednik Gradskog vijeća Elvis Živković i zamjenik gradonačelnice Anto Nedić, a Bojana Genov uručila je zahvalnice volonterima godine u udruzi; od mladih to je Emina Buljubašić, a od odraslih Srećko Kovačević - Pišta.