Otočani znali malo više od pola odgovora

Ilustracija
Ilustracija
Od 123 ekipe koliko ih se u petnaest gradova ukupno okupilo na prvom kolu Hrvatske kviz-lige, jedanaest ih je bilo s Lošinja i Cresa.

U kafiću "Utopia" u Malom Lošinju odgovarale su na ista pitanja kao i u Čakovcu, Karlovcu, Krapini, Kutini, Osijeku, Popovači, Požegi, Puli, Sinju, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Zadru i Zaprešiću - sveukupno je u ekipama sudjelovalo 540 kvizaš(ic)a.

Od 50 mogućih bodova, po 25,5 prikupile su ekipe "Motörno pile" (Hrvoje Sepčić, Dunja Sladić, Dianora Fučić, Petra Rajci, Davor Lencović), "Poštena inteligencija" (Bojan Purić, Daniela Kalac Desanti, Marijana Dlačić, Sanjin Zoretić, Ratko Škulj) i "Minions" (Viliam Antoninić, Damir Oruč, Hrvoje Vidaković, Gordan Antoninić, Katarina Karamazan). Tim redoslijedom završilo je doigravanje s dodatnim pitanjima, odigrano kako bi pala odluka o dobitniku simbolične nagrade organizatora.

Na razini Hrvatske kviz-lige, toliko je bodova bilo premalo za ozbiljnije plasmane, pa su ove tri ekipe na diobi 72.-78. mjesta. S po 41 bodom, vodeće su dvije zadarske ekipe - "Glup i gluplji" i "Kvizde", te "Organizacija udruženog rada" iz Varaždina.

Drugo kolo bit će odigrano 20. listopada, kada bi u ligu trebale ući i ekipe iz Rijeke i Siska. Sastavljač pitanja za Hrvatsku kviz-ligu je Dean Kotiga, poznat gledateljima televizijske "Potjere".