Ned22042018

Zadnje dodano:21.04.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Sto godina slavi Enrica Scopinich

Sto godina slavi Enrica Scopinich

Danas Enrica Scopinich iz Malog Lošinja ima sto godina. Povodom rođendana priređeno je slavlje u prostoru vile "Perla" na Škveriću...

Rođena kao Enrica Miniussi, 17. srpnja 1917. godine u primorskom mjestu Terzo d'Aquileia, koje pripada provinciji Udina, bila je petnaesto od petnaestoro djece u obitelji, s tim da ih je šestero umrlo u dječjoj dobi. Do 1947. godine živjela je u Monfalconeu, a tada zajedno s mužem, Lošinjanom, dolazi na otok. Ovdje je petnaestak godina radila kao bolničarka, a potom je bila domaćica, s tim da se bavila šivanjem i izrađivanjem goblena - i to do pred godinu-dvije! Od 1981. živjela je na relaciji Piombino (Toskana) - Mali Lošinj, a sada je smještena u domu Samostana službenica Milosrđa na Kročati.

Dvoje djece (nažalost, sin Aldo nedavno je preminuo), četvero unučadi i sedmero praunučadi rasulo se po Lošinju, Labinu, Rimu i Livornu, a gotovo svi su se okupili na današnjem slavlju. Uime Grada Malog Lošinja čestitke je došla dati gradonačelnica Ana Kučić, a uime lošinjske zajednice Talijana predsjednica Anna Maria Saganić.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!