Otoci.net

Čet21062018

Zadnje dodano:20.06.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Čikat: Grad uputio prigovor na kategorizaciju i žalbu na lokacijsku dozvolu

Čikat: Grad uputio prigovor na kategorizaciju i žalbu na lokacijsku dozvolu

Već mjesec dana ništa se nije dogodilo u lošinjskoj uvali Čikat, u akvatoriju ispred ronilačkog centra i restorana, u kojemu su u lipnju radnim strojevima uklonjeni dotadašnji pontoni i pripremljene pozicije za nove.

Prema Urbanističkom planu uređenja (UPU) Čikata, u ovom akvatoriju može biti "privezište u funkciji ugostiteljsko-turističke namjene", što znači da ondje ne bi smio biti dozvoljen privez plovilima u kojima gosti borave, odnosno marina.

Tada je iz tvrtke "Jadranka hoteli" objavljeno da je ishodovana sva potrebna dokumentacija, uključujući i rješenje o kategorizaciji od strane Ministarstva turizma, a da je koncesija od Primorsko-goranske županije ishodovana u postupku prijenosa koncesije s prethodnog koncesionara.

Na lipanjske radove reagirala je Bojana Genov uime građanske inicijative "Čovjek po mjeri otoka", zatraživši očitovanje Grada Malog Lošinja, našto je u dopisu od 10. srpnja gradonačelnica Ana Kučić, uz uvodnu napomenu da ne podržava niti jedno nezakonito djelovanje, bez obzira na namjenu, odgovorila da je 16. lipnja Grad Ministarstvu turizma uputio prigovor na tumačenje kategorizacije pod nazivom "Marina Stari gat" datirane 18. ožujka 2014. godine, te upit o kategorizaciji novih pontona-privezišta po novoj lokacijskoj dozvoli. "Argumentirano smo izjavili i obrazložili da se s navedenom kategorizacijom ne slažemo i da na nju stavljamo prigovor, te tražimo da se tumačenje 'privezište = marina' obustavi od primjene dok se ne ujednače propisi iz pomorstva, prostornog uređenja i turizma", stoji u odgovoru Ane Kučić, uz naznaku da je dopis predan na znanje još i ministarstvima mora, prometa i veza, zatim graditeljstva i prostornog uređenja, te Upravnom odjelu za pomorstvo, promet i turizam Primorsko-goranske županije.

Prema dopisu gradonačelnice, 19. lipnja je Grad Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja uputio žalbu na lokacijsku dozvolu za izgradnju privezišta, a "Jadranka hotelima" dopis kojim se od tvrtke traži da obustave svako oglašavanje marine u uvali Čikat.

Na današnji dan.....

21/6/1995

Otvoren preuređeni glavni trg u M. Lošinju