Sub24082019

Zadnje dodano:24.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Mladi raspravljali o buci

Mladi raspravljali o buci

Skupina mladih koji čine debatni tim lošinjske udruge "Idem i ja", u srijedu je održala debatu na temu buke, u sklopu međunarodnog projekta "Sparks" u kojemu sudjeluje lošinjski isntitut "Plavi svijet".

U debati su sudjelovali Emina Buljubašić i Arlinda Krasnić kao negacijska, odnosno Marta Saganić i Leon Tomić kao afirmacijska skupina, a raspravu je vodila Antonia Manzoni. Razgovarali su o utjecaju buke na gospodarski razvoj, naročito turizam na otoku, te o utjecaju na zdravlje ljudi i životinja, primjerice dupina. Ocjenjujući argumente dviju u raspravi suprotstavljenih strana, posjetitelji debate dali su jednak broj glasova objema skupinama.

U četvrtak će mladi mjeriti razinu buke u srednjoškolskoj zgradi za vrijeme velikog odmora, na glavnom gradskom trgu, u kafiću, škveru, lječilištu, na prometnom raskrižju, kako bi se dobiveni rezultati mogli analizirati.

Na današnji dan.....

24/8/1806

Utemeljena Općina Lošinj, u vrijeme francuske uprave, prvi načelnik Bernardo Capponi; od 1994. do 2006. ovaj dan se slavio kao Dan Grada Malog Lošinja

24/8/1883

U V. Lošinju rođen dr. Ivo Antončić, odvjetnik

24/8/1936

U Krasu (otok Krk) rođen akademik Petar Strčić, autor niza zapisa i organizator skupova o povijesti kvarnerskih otoka