Metoda Helen Doron – inovativni pristup i didaktička sredstva u nastavi engleskog jezika

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2016-08_reklama-helendoron8-2016.jpgMeđunarodno priznata metoda učenja engleskog jezika Helen Doron u ranom djetinjstvu omogućuje djetetu upijanje engleskog poput materinskog jezika. Tajna je u posebno razvijenoj metodologiji te interaktivnom pristupu koji kombinira igru, glazbu, pokret i nove tehnologije.

Prije više od tri desetljeća Helen Doron, britanska jezikoslovka i edukatorica, revolucionirala je podučavanje engleskog kao stranog jezika, razvivši metodu koja imitira način na koji bebe uče materinski jezik. Svoj prvi tečaj za rani engleski kreirala je na temelju načela pozitivnih povratnih informacija i ponavljanog slušanja.

Četiri načela i interaktivni pristup

Helen Doron English proširio se na sve kontinente, a ideja vodilja osnivačice bila je i ostala u potpunosti iskoristiti sposobnosti učenja kod djece svih dobi i stvaranje prvorazrednih programa za učenje. Razvojni timovi Helen Doron svakodnevno podižu razinu učenja engleskog jezika podučavajući djecu tijekom emocionalnog, fizičkog, kreativnog i intelektualnog rasta i razvoja.

Sve priče, pjesme i animacije kreirane su posebno za sustav Helen Doron English kako bi odgovarale vokabularu prilagođenom za svaki pojedini tečaj. Svi tečajevi Helen Doron, bez obzira na dob za koju su osmišljeni, utemeljeni su na četiri osnovna načela koja pridonose neupitnom uspjehu metode. Metoda se kontinuirano poboljšava najrecentnijim spoznajama i novim tehnologijama, kao što su augmented reality, aplikacije za tablete i mobilne uređaje te crtanim filmovima.

Ponavljano slušanje

Središnja sastavnica sustava Helen Doron English je pozadinsko slušanje audiosadržaja kod kuće, optimalno dvaput dnevno po 15 do 25 minuta. Na taj se način omogućava neprekidno izlaganje engleskom jeziku, iznimno važno u ranoj dobi. Materijali s originalnim pjesmicama i pričama kreirani su posebno za Helen Doron English.

Pozitivne povratne informacije

Prva djetetova izgovorena riječ obično je popraćena oduševljenjem i ohrabrivanjem, a upravo takve pozitivne povratne informacije potiču mališane da nastave ponavljati i učiti nove riječi! Uz Helen Doron djeca uče engleski jednako kao što uče materinski jezik – uz mnoštvo pozitivnih povratnih informacija i ohrabrenja. Helen Doron učitelji pružaju upravo ovakvu vrstu pozitivnih informacija na svakom satu.

Učenje u malim grupama

Tečajevi Helen Doron English provode se u malim grupama od 4 do 8 učenika. To omogućuje najbolje od oba svijeta: s jedne strane učenici koriste prednosti grupne interakcije kakve nema na privatnim instrukcijama, dok s druge strane manje grupe omogućavaju pozornost i mnogo prilika za vježbu. Istraživanja su pokazala da podučavanje u malim grupama donosi bolje rezultate od privatnih instrukcija.

Zabavno učenje

Metoda Helen Doron uzima u obzir individualnost djeteta i jedinstvene stilove učenja te se koristi igrom, pokretom i glazbom uz mnogo zabave kako bi potaknula ljubav prema učenju i sklonost usvajanju jezika. Bez obzira na to radi li se o djetetu od 3 mjeseca, 3 godine, 10 ili 17 godina, sva djeca i mladi uživaju u strukturiranim, zabavnim i dinamičnim lekcijama.

Tečajevi prilagođeni razvoju djeteta

Helenina metoda podučavanja engleskog stvorila je odgojno okruženje slično prirodnom procesu usvajanja materinskog jezika, zbog čega se na satovima komunicira isključivo na engleskom jeziku.
Svi programi Helen Doron English – od Baby's Best Start za bebe do Teen English za tinejdžere do 19 godina – razvijeni su pod nadzorom i vodstvom same Helen Doron. Razvojni timovi sastoje se od lingvističkih stručnjaka, EFL (Engleski kao strani jezik) stručnjaka i stručnjaka za rani razvoj djeteta.

Želite li se i sami uvjeriti kako učenje engleskog jezika može biti zabavno i učinkovito, prijavite se za besplatan ogledni sat koji će se održati u Lošinju, 25. kolovoza 2016. U Vili Perla.
Rezervirajte svoje mjesto na besplatnom oglednom satu!

Sve informacije možete dobiti od Helen Doron učiteljice Mirjane Honjek Utmar na 098/887-201 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

(Sponzorirani članak)