Sanacija bazena vodocrpilišta Vrana

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2016-04_viocl-vrana-objekt1.jpgKrajem 2014., prilikom redovnog održavanja crpnog bazena na vodocrpilištu na Vranskom jezeru, uočene su strukturalne nestabilnosti u konstrukciji bazena za pitku vodu, te je s obzirom na godinu izgradnje 1987., odlučeno pristupiti temeljitoj sanaciji crpnog bazena.

Napravljen je projekt sanacije na način da se umjesto dosadašnjih komora tloctne površine 200x200 cm, betoniranjem izvedu cilindrične komore promjera 160 cm.

Na javnom natječaju je početkom 2015. izvođenje radova na tom zahtjevnom projektu dobila je zajednica ponuditelja "Elektro-voda" d.o.o. Cres, "Hamowa-hidro" tvornica pumpi Karlovac d.o.o i "Motorna tehnika" d.o.o. iz Zagreba. Radovi su obuhvatili demontažu postojećih pumpi, izradu čeličnih oplata, betoniranje bazena i ponovnu montažu pumpi na svoje mjesto. Tom prilikom su na dvije od četiri ugrađene pumpe izvršeni generalni remonti pumpi.

Dinamika radova je usvojena na način da je dio radova izveden prije turističke sezone 2015. godine, a dio radova je ostavljen za sljedeći period kako bi na vrhuncu turističke sezone vodoopskrba Cresa i Lošinja protekla nesmetano u punom kapacitetu. Trenutno se izvode radovi u drugom djelu crpnog bazena čiji se završetak očekuje krajem travnja.

(Sponzorirani članak)