Sub19102019

Zadnje dodano:18.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Presjek 18 godina Lošinjskih mažoretkinja

Presjek 18 godina Lošinjskih mažoretkinja

Gotovo sve djevojčice, djevojke, žene, koje su kroz proteklih osamnaest godina bile lošinjske mažoretkinje, nastupile su zajedno na svečanosti u sportskoj dvorani...

Kako je voditelj programa Branko Domac primijetio, revijom svih svojih generacija predstavila se "najljepša lošinjska udruga". Grupirane u četiri generacije, Lošinjanke su mnogobrojnim posjetiteljima priredbe, a na tribini sportske dvorane bilo ih je blizu sedam stotina, pokazale što su uvježbale otkako je njihova neumorna voditeljica, učiteljica u mirovini Ljerka Janković, došla na zamisao da sugrađanima priredi program "Mažoretkinje svome gradu".

Nastupio je današnji "udarni" sastav Lošinjskih mažoretkinja, koji možemo vidjeti na praktično svim lošinjskim priredbama, zatim male mažoretkinje, djevojčice koje tek svladavaju ovu vještinu, a posebno zanimanje privukli su kratki, ali zapaženi nastupi dvije skupine starijih mažoretkinja, odnosno djevojaka i žena, koje su nastupale u prvim godinama rada ove udruge.

Mažoretkinje su imale i glazbene goste; nastupio je Puhački orkestar "Josip Kašman", uz čiju su glazbu nebrojeno puta nastupale, zatim ženska klapa "Augusta" iz Malog Lošinja, te pjevač Andreas Lovrić.

Okupljenima se obratila sadašnja predsjednica udruge Lošinjske mažoretkinje Mirta Lozančić, te gradonačelnik Gari Cappelli. Oni, ali i djevojke iz ranijih generacija mažoretkinja, voditeljici Ljerki Janković uručili su prigodne darove.

Lošinjske mažoretkinje utemeljene su 1995. godine na inicijativu Grada i Turističke zajednice Malog Lošinja, prva predsjednica udruge bila je Nevenka Morović-Janković, a od prvog dana mažoretkinje vodi Ljerka Janković.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!