Sub19102019

Zadnje dodano:18.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Popločenje do sljedećeg utorka, koncesija Mađarima

Popločenje do sljedećeg utorka, koncesija Mađarima

Do 7. svibnja završit će se popločenje rive na creskom predjelu Konsu, na kojemu se ovih dana intenzivno radi...

Ove radove izvode križevački "Radnik", a cijena investicije je 3,3 milijuna kuna. U tom iznosu, kreditom i vlastitim sredstvima sudjeluje Županijska lučka uprava Cres, s 2,6 milijuna, Grad Cres daje 500 tisuća, a Ministarstvo mora 200 tisuća kuna.

Od ravnatelja Županijske lučke uprave Anđelka Petrinića saznali smo kako teku ostali projekti u njegovom djelokrugu. "Do kraja svibnja završit će se mul u Martinšćici, čime će se dobiti sa svake strane po 25 metara nove operativne obale, što će omogućiti da katamaran pristaje u praktično svim vremenskim uvjetima. Cijena te investicije je 7,3 milijuna kuna, od čega 5,3 milijuna osigurava Ministarstvo, milijun kuna Primorsko-goranska županija, a po pola milijuna kuna Grad Cres i Županijska lučka uprava Cres", kaže Petrinić.

Kada je riječ o koncesiji u luci Cres, nakon raspisanog natječaja odabrana je tvrtka "Sigurna uvala", tvrtka sa sjedištem u Rijeci, a koju vode Mađari. "Narednih dana očekujemo potpisivanje ugovora čime bi se dobilo 100-150 nautičkih vezova, oko 120 komunalnih vezova.

Fiksni dio koncesije je 60 tisuća kuna, a varijabilni do milijun kuna. Nautički vezovi bit će uz Lungomare, a komunalni od korijena Vele purpurele - njih pedesetak, te u lučici Grabar 80 do 90 vezova", kaže Petrinić.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!