Otoci.net

Čet20062019

Zadnje dodano:19.06.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Skinuti azbest s creskih kuća

Skinuti azbest s creskih kuća

Prezentacija o zamjeni azbestnih krovova materijalom koji ne šteti zdravlju, održana je u creskoj gradskoj vijećnici...

Dvadesetak okupljenih građana popratilo je prezentaciju o beskamatnim kreditima za ovu namjenu, u organizaciji udruge "Moj otok" i Regionalne energetske agencije "Kvarner", čime je nastavljena kampanja koju "Moj otok" provodi na kvarnerskim otocima.

Predstavnici Grada Cresa, na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Marčelom Damijanjevićem, upoznali su građane s mogućnošću dobivanja sufinanciranja kamata na kredit za uklanjanje azbestnih krovova. Gornje ograničenje pojedinog kredita iznosi 100 tisuća kuna, a na rok od sedam godina.

Nedavno je na sjednici Gradskog vijeća, na temu štetnosti azbesta po zdravlje, predavanje održao istaknuti cresko-riječki liječnik dr. Juraj Sepčić.

Predstavnici udruge "Moj otok" upoznali su nazočne s pogodnostima udruživanja. Primjerice, to donosi mogućnost dobivanja bona od 2 kune po kilogramu skinutog azbestnog materijala, kao i neke popuste kod sponzora udruge. "Moj otok" nastoji doći do sredstava Europske unije za građane slabijeg imovinskog stanja.

Na današnji dan.....

20/6/1914

Družba sv. Ćirila i Metoda odlučila otvoriti Pomorsku školu na hrv. jeziku u M. Lošinju, planove poremetio početak I. svj. rata