Otoci.net

Čet21112019

Zadnje dodano:21.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Odabrano 17 lošinjsko-sušćanskih suvenira

Odabrano 17 lošinjsko-sušćanskih suvenira

Lošinjska Turistička zajednica odabrala je 17 suvenira jedanaest autora, koji će za ovu godinu dobiti markicu "originalnog lošinjskog suvenira". Kao podtema biran je i suvenir otoka Suska...

Za ovu godinu izabrani su suveniri Biserke Matak, kuhinjske krpe s receptima za kroštule, njoki, odnosno fuži, zatim broš ovčica i kolekcija "Smells like lavander sheep" Danijele Nurkić, potom primorske kućice i svjetionici - magneti Milice Grkinić, Ivane Sudarević i Filipa Zrilića. U krug ovogodišnjih originalnih suvenira ušle su oslikane unikatne tenisice "Sušćanke" i "Sailors-kolekcija" Ursule Mužić, zatim lončić za cvijeće "Sansigota" i eko-torba "Susak" Ilone Purić, melem za usne i "komarcotjer" Sandre Nicolich, ručnik i jastučić "Za tijelo i dušu" Mirjane Španiček, creske kamene ovčice Karmen Cesarić, slikovnica Lorete Vickić Rusijan, žličice i kaciol od maslinovog drva Sonje Gulam, te lošinjske barke i kaići Nikole Starca.

Uz one koji su ovu markicu dobili tijekom protekle četiri godine, ovi će izrađivači suvenira moći besplatno sudjelovati u sajmovima u organizaciji Turističke zajednice. Sajmovi će se do 15. lipnja, a potom opet od 15. rujna do 15. listopada, održavati u subotu prijepodne na glavnom trgu u Malom Lošinju. Između 15. lipnja i 15. rujna, sajmovi će se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom navečer, ali i u Velom Lošinju utorkom i u Nerezinama četvrtkom.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!