Otoci.net

Pet15112019

Zadnje dodano:14.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Stvorena podloga za rast kampa

Stvorena podloga za rast kampa

"Namjera nam je pokušati biti jedan od najboljih kampova u ovom dijelu Europe", kazao je Branimir Kojić, predsjednik Nadzornog odbora Kampa Slatina, nakon što je Gradsko vijeće Cresa izglasalo Plan uređenja ovog prostora blizu Martinšćice.

O ovoj točki je na vijeću izvijestila Dubravka Fak, voditeljica Odsjeka za komunalno-stambeni sustav i prostorno planiranje Grada Cresa, te Željko Predovan uime zadarske tvrtke "Block-projekt" koja je izradila Urbanistički plan uređenja zone ugostiteljsko-turističke namjene "Slatina".

"Sadašnji kapacitet kampa je oko 1500 kreveta, a ovim planom može narasti do 3000. Predviđaju se i vodeni park i vodosprema", istaknuo je Predovan predstavljajući nacrt creskim vijećnicima.

Predsjednik Vijeća Marčelo Damijanjević (neovisna lista) izrazio je uvjerenje da će se ovaj plan realizirati brže no što je uobičajeno s ostalim UPU-ima, jer na ovoj lokaciji već dugo radi kamp, s čime se složio i vijećnik Gaetano Negovetić (HDZ).

Fiorenco Pinezić (HSS), vijećnik i predsjednik Mjesnog odbora Martinšćice, nada se da će se projekt brzo realizirati jer se već očekuje porast broja gostiju iz Njemačke, te da će se u većem kampu moći zaposliti još Martišnjana.

Gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako (HNS) istaknuo je ovaj UPU kao "primjer suradnje Grada i gospodarstva".

UPU Slatine izglasan je jednoglasno.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!