Otoci.net

Sri24102018

Zadnje dodano:23.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji 21 o meni 21 o meni: Ondina Saganić-Stanić

21 o meni: Ondina Saganić-Stanić

Ove srijede u rubrici "21 o meni" predstavlja nam se još jedna otočanka; voditeljica škole stranih jezika Ondina Saganić-Stanić...

1. Datum i mjesto rođenja?
5. 10. 1967. Rijeka, po horoskopu vaga.

2. Odakle su vam obiteljski korijeni?
Ja sam punokrvna otočanka, s mamine strane iz Ustrina, a s tatine strane iz Miholašćice i Martinšćice.

3. Kojim ste se sve poslovima bavili?
Radila sam u turističkoj agenciji, u veleprodaji, u računovodstvu, diplomirala sam romanistiku na Filozofskom fakultetu, magistrirala sam marketing na Ekonomskom fakultetu, imam licencu za turističkog pratitelja i za agenta za nekretnine, sudski tumač sam za nekoliko stranih jezika, a već više od 23 godine imam svoju agenciju za prevođenje i školu stranih jezika.

4. Najdraži poslovni trenutak?
Kada sam nakon nekoliko dana traženja, davne 1994. godine, pronašla u rječniku iz 1942. godine kako se "domovnica" kaže na talijanskom!

5. Najdraži privatni trenutak?
Imam dva: kada sam upoznala svog supruga i kad nam se rodio sin. To je klasika. Ali nešto posebno je bilo kad nas je sin sa svoje tri godine preveslao – jednog dana nije više htio prati kosu i nakon par dana nagovaranja odlučili smo s njime sklopiti ugovor koji je on sam "napisao" i potpisao i u kojem obećaje da će sutra oprati kosu i kad je to "sutra" došlo i mi mu rekli da to napravi, on nas je samo iznenađeno pogledao i rekao: "ali tu piše - sutra".

6. Najveći promašaj u životu?
Ovako na prvu ne mogu se sjetiti nijednog, ali sigurna sam ako ih je i bilo, da sam iz toga izvukla pouku i krenula dalje.

7. Koje jezike govorite, kojima se još služite?
Hrvatski, talijanski, francuski, njemački, engleski, malo sam već zakržljala sa španjolskim, a, nažalost, ono malo ruskog što sam naučila, odnio je vjetar...

8. Najdraža vrsta glazbe i glazbenici/e?
Volim raznolikost u svemu pa tako i u glazbi. Spomenut ću neke - "U2", "UB40", Sting, Peter Gabriel, "ABBA", Renato Zero, Zucchero, Vasco Rossi, Nek, Tiziano Ferro, Laura Pausini, Zaz, Gibonni, "Parni valjak", ovisno o raspoloženju ima ih još...

9. Najdraži film(ovi) i glumice/glumci?
Uh, ja sam veliki filmofil, tako da mi je teško odvojiti neke, ali volim komedije, krimiće, povijesne filmove, obožavam ići u kino, ne volim "spržene" filmove... Glumci: Richard Gere, pa Pierce Brosnan, pa George Clooney, pa kako oni postaju sve stariji i stariji moram često mijenjati!

10. Koje političke ideale, stranke i/ili političare simpatizirate?
Pravda. Borac za ljudska i radnička prava, bundžija još od škole, tolerancija, mislim da je demokracija dobra ako ide uz odgovornost, ali to je rijetkost pa sam onda za demokraciju pod kontrolom?! Hm, nisam ja za ovaj svijet!

11. Najdraži sport, sportaš i/ili ekipa?
Tenis. A kako je sin veliki fan NK Rijeke, onda Forza Fiume!!

12. Najdraže jelo?
Ono koje netko drugi skuha, da ne moram ja.

13. Jelo koje (više) nikada ne biste okusili?
Nema toga, uvijek spremna na izazove.

14. Imate li neke hobije i koje?
Imala sam puno, sad je ostalo malo vremena za njih, ali još uvijek volim čitati, gledati filmove, šetati, Stadtbummeln (lutanje po gradu), putovanje, ponekad kasno u noć sviranje klavira, a nekad sam skupljala značke, razglednice, salvete, parfeme koji bi svi ishlapili jer mi ih je bilo žao trošiti, sličice, ...

15. Koje životinje su vam najdraže?
Konj.

16. Mjesto koje još niste posjetili, a želite?
Skandinavija.

17. Idealan odmor?
Jednodnevni: spavanje i čitanje knjige, a višednevni: otkrivanje nekog novog grada, neke nove zemlje, novih ljudi, nove kulture, običaja, jela, jezika, šetnja gradom širom otvorenih očiju.

18. Koje vas osobe, suvremenici ili iz prošlosti, nadahnjuju u životu?
Nemam neke idole, volim od svakoga učiti i nadograđivati, mijenjati, uglavnom cijeli život učim i mislim da sam tek zagrebla po površini. Ima divnih ljudi koji su dali veliki doprinos ovom društvu i mnogi su utjecali i na mene.

19. Najdraži citat?
Ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi.

20. U sljedećih godinu dana želite...?
Naspavati se, otputovati u Skandinaviju.

21. U sljedećih deset godina želite...?
Doživjeti ih zdravog tijela, duha i uma.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!