Otoci.net

Sri11122019

Zadnje dodano:11.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Cresani nagrađeni za ulje

Cresani nagrađeni za ulje

S nizom medalja vratili su se creski maslinari s prezentacije u Splitu.

Zlatnu medalju za sortno ekstra djevičansko maslinovo ulje od sorte simjace dobio je Daniel Francisković. Srebrnu medalju za višesortno ekstra djevičansko ulje dobila je "Susajda".

Zlatne medalje za višesortno ekstra djevičansko ulje dobili su Eta Surdić, Josip Fornarić, Silvio Velčić i Albert Negovetić, a za sortno ekstra djevičansko ulje od sorte plominke Gospava Surdić. Srebrnu medalju za višesortno ekstra djevičansko ulje dobio je Djego Kamalić.

Matija Sušić i Josip Kremenić dobitnici su zlatnih medalja za sortno ekstra djevičansko ulje od plominke, a Bruno Sušić i ponovno Josip Kremenić za isto takvo ulje, ali od sorte simjaca. Brončanu medalju za sortno ekstra djevičansko ulje od plominke dobio je Daniel Francisković.

Z.T.O. "Macmalić" dobio je zlatne medalje za višesortno i za ekstra djevičansko ulje od simjace, kao i zlatne medalje za dizajn etikete boce.

Od ostalih posebnih priznanja, u Splitu je nagrađen Daniel Francisković, plaketom za najbolje sortno ulje od simjace, a Gospava Surdić plaketom za najbolje sortno ulje od plominke. Benito Kučić dobio je diplomu za višesortno ekstra djevičansko ulje.

Dvije diplome pripale su i Samostanu Sv. Frane; za višesortno ekstra djevičansko ulje, te za sortno ekstra djevičansko ulje stranih sorta.

Nagrađene maslinare pod vodstom Franka Fučića, stručnjaka iz Poljoprivredne zadruge Cres, primio je creski gradonačelnik Kristijan Jurjako.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!