Pon19082019

Zadnje dodano:19.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Slab posjet tribini o ovisnostima

Slab posjet tribini o ovisnostima

Održana je javna tribina o prevenciji ovisnosti kod mladih, na kojoj je govorila Bernardica Juretić iz Zajednice "Susret", uz gostovanje mladog Splićanina koji je na putu izlaska iz pakla ovisnosti.

Tribina održana u matičnoj zgradi Lošinjskog muzeja, okupila je mali broj posjetitelja, ali prilično "jak sastav"; prisustvovali su Josip Sarić, viši savjetnik u Ministarstvu socijalne politike i mladih, gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli, predsjednik Gradskog vijeća Anto Nedić.

Bernardica Juretić govorila je o načinu rada zajednica koje okupljaju ovisnike, te o problematičnoj činjenici da se ovisnost o drogama doživljava ozbiljno, a ovisnosti o kocki i alkoholu se društveno toleriraju. "U Hrvatskoj je registrirano 30 tisuća ovisnika, što je sigurno samo djelić stvarnog broja", rekla je Juretić, ipak istaknuvši da se stanje u društvu popravilo, te sada ovisnici imaju više mjesta na kojima mogu pronaći pomoć.

Svoja iskustva podijelio je 25-godišnji Armando iz Splita, koji je imao vlastiti frizerski salon, a potom sve to prokockao, a sada je pri kraju programa u zajednici, te se nada da će smoći snage da dovede život u normalu. Zaključak tribine je da ovisnik mora čvrsto odlučiti da se želi izvući iz svoje situacije.

Na današnji dan.....

19/8/1955

Rođen Dragan Balija, gradonačelnik Malog Lošinja u tri mandata

19/8/1962

Utemeljeno Turističko društvo na Iloviku

19/8/1967

Utemeljeno Turističko društvo u Ćunskom