Otoci.net

Uto21012020

Zadnje dodano:21.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Matej Salković najbolji u županiji

Matej Salković najbolji u županiji

Veliki uspjeh postigao je creski školarac na županijskom natjecanju u matematici...

U prostorijama Osnovne škole "Gornja Vežica" u Rijeci održano je županijsko natjecanje
iz matematike za osnovne i srednje škole, na kojem je sudjelovalo ukupno 290 učenika; 208 iz osnovnih, a 82 iz srednjih škola.

U konkurenciji učenika osmih razreda osnovnih škola, Matej Salković, učenik creske OŠ Frane Petrića, postigao je maksimalnih deset bodova iz svih pet zadataka, te je s ukupnih 50 bodova uvjerljivo osvojio prvo mjesto, na ponos svoje obitelji, školskih kolega i svoje mentorice, prof. Jadranke Bakija. U ovoj konkurenciji sudjelovalo je 34 učenika.

U natjecanju učenika sedmih razreda, Damjan Jedretić iz Cresa bio je deveti od 24 natjecatelja. Među učenicima šestih razreda, Ira Lehocki bila je osma, Nikolina Stupičić 19., a Anđela Rukavina (sve iz lošinjske OŠ Marija Martinolića) 34. od 39 natjecatelja. Od 47 natjecatelja iz petih razreda, Fran Saganić iz lošinjske osnovne škole bio je deveti, a od 55 natjecatelja iz četvrtih razreda, Nikola Pekar bio je 34., Matej Živković (oba OŠ Frane Petrića, Cres) 35., aa Nataša Šolaja (OŠ M. Martinolića, Mali Lošinj) 36.

U natjecanju učenika četvrtih razreda srednjih škola, Dragan Marić (SŠ Ambroza Haračića, Mali Lošinj) bio je osmi od dvanaestoro sudionika, a u natjecanju drugih razreda Marina Kučica (SŠ Ambroza Haračića - odjel Cres) šesta od dvanaestoro. U natjecanju prvih razreda, od 14 sudionika Tea Brđanović (SŠ A. Haračića - odjel Cres) bila je peta, a Leopold Mužić (SŠ A. Haračića, Mali Lošinj) četrnaesti.

Na natjecanju su sudjelovali najbolji s natjecanja održanih na razini pojedinih škola u Primorsko-goranskoj županiji.

Na današnji dan.....

21/1/1885

Na Lošinj doputovao dr. Conrad Clar s oboljelim sinom; to se smatra početkom turizma na otoku