Otoci.net

Ned19012020

Zadnje dodano:18.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Zdravicom ispraćena Stara godina, u ponoć bez "gradskog" vatrometa

Zdravicom ispraćena Stara godina, u ponoć bez "gradskog" vatrometa

Na već uobičajen način, uz iće i piće i glazbenu pratnju otočnih harmonikaša, Mali Lošinj ispratio je u prijepodnevnim satima Staru godinu.

U podne su na pozornici nazdravili čelnici Grada i Gradskog vijeća te Turističke zajednice - Ana Kučić, Elvis Živković i Dalibor Cvitković, a građanima su dijeljeni nezaobilazni "panetoni". Uoči toga, na štandovima su posluživani topli obroci - fažol koji je pripremila ugostiteljska obitelj Gadža te gulaš koji su posluživali članovi Lovačkog društva "Halmac" iz Nerezina. Pred tim se štandovima formirao dugačak red; priliku su iskoristili brojni Lošinjani i gosti Lošinja. Svoje je proizvode ponudila i učenička zadruga Osnovne škole Marija Martinolića.

Gradonačelnica Kučić objavila je da tijekom dočeka Nove godine na kojemu će otočane i goste zabavljati Petar Grašo, u ponoć neće biti ispucan vatromet, već će iznos koji bi inače bio potrošen na vatromet, biti upućen za opremu Domu zdravlja i Zavodu za hitnu medicinu u Malom Lošinju. Ovaj potez obrazložen je željom da se kućnim ljubimcima osigura mirnija noć, što je posljednjih godina česta primjedba vlasnika životinja.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!