Otoci.net

Ned19012020

Zadnje dodano:18.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Potpisane stipendije, Kučić pozvala mlade da iskažu stavove

Potpisane stipendije, Kučić pozvala mlade da iskažu stavove

Gradonačelnica Ana Kučić pozvala je studente, ovogodišnje stipendiste Grada, da pokažu hrabrost i iznesu svoje stavove.

"Nisam mislila da ću biti na ovom mjestu i bila sam 'na vagi' kada su me predložili na funkciju. Iskrenost stavova vidim najviše kod mladih", kazala je Kučić neposredno uoči potpisivanja ugovora s dvanaestoro lošinjskih studenata, koji su prema kriterijima (uspjeh u obrazovanju, školovanje za deficitarna zanimanja, postignuća na natjecanjima, volontiranje, socijalni cenzus) najbolje plasirali na gradskoj ljestvici.

U ovoj akademskoj godini stipendisti s viših studijskih godina su Marin Šepuka (građevinski), Valentina Horvat (rudarsko-geološko-naftni), Karmela Crnović (arheologija), Martina Ileš (pomorski), Dominik Karčić (geografija), Emina Buljubašić (kulturologija), a s prve godine studija Lucija Kleva (građevinski), Ariana Mužić (novinarstvo), Iva Lekić (arheologija i povijest), Mateo Milušić (kineziološki), Rea Russin (rani i predškolski odgoj i obrazovanje) i Roberta Žuklić (menadžment u turizmu i ugostiteljstvu). Po petero stipendista određeno je redoslijedom na ljestvici prema bodovima, a po jedan student iz prve odnosno viših godina prema posebnoj odluci gradonačelnice.

Potpisivanju ugovora kojima su predviđene mjesečne stipendije od po 850 kuna, prisustvao je i dogradonačelnik Anto Nedić, pozvavši studente da se kroz stranke i udruge uključe u javni život, koliko god "politika bila omražena".

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!