Otoci.net

Ned19012020

Zadnje dodano:18.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Od spajanja vatrogasnih postrojbi zasad ništa

Od spajanja vatrogasnih postrojbi zasad ništa

Iako je o tome bilo govora na prošlim sjednicama Gradskog vijeća Cresa, zasad nema ništa od spajanja profesionalnih vatrogasnih postrojbi Lošinja i Cresa u jednu.

Iz gradske uprave Malog Lošinja doznajemo da im takav prijedlog s creske strane nije stigao, a iz gradske uprave Cresa da takav prijedlog (još) nije niti upućen. Tako do daljnjeg sve ostaje na prijedlogu koji je na aktualnom satu Gradskog vijeća Cresa dao SDP-ov vijećnik Dragan Medarić, koji zamisao tumači mogućnošću da se od države dobije novac za plaće vatrogasaca, a da se onda redovna sredstva koriste za nabavku vatrogasne opreme.

U međuvremenu je održana redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cres. Osim redovnih izvještaja i programa rada, zapovjednik creskih vatrogasaca Nenad Kalabić predstavio je način rada termalne kamere kupljene donacijom od 26 tisuća kuna s nedavnog turnira u malom nogometu Društva prijatelja "Hajduka". Ovom će kamerom vatrogasci lakše na intervencijama pronalaziti žarišta požara i unesrećene.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!