Pet24012020

Zadnje dodano:23.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Gradska središta preplavilo more, poplavljene konobe i poslovni prostori

Gradska središta preplavilo more, poplavljene konobe i poslovni prostori

Pune ruke posla imaju otočni vatrogasci uslijed nevremena koje je pogodilo praktično cijelu istočnu jadransku obalu. Tijekom kasnih sinoćnjih i u prijepodnevnim današnjim satima poplavljene su najniže točke gradskih središta, a zbog jakog juga pao je veći broj stabala.

To da se more prelilo preko rive u središtu Cresa, više i nije novost - to se događa praktično svake godine i nešto je na što su stanari i korisnici poslovnih prostora u gradskoj jezgri već naviknuti. U Ribarskoj ulici, kraj palače Arsan, viđene su i ribe, kojima se "radno područje" neočekivano proširilo. More se izlilo i u luci u Malom Lošinju, a kao i uvijek u takvim situacijama, na udaru su najprije bili poslovni prostori na spoju Trga RH i Trga žrtava fašizma, na području oko bivše zgrade Pomorske škole.

Lošinjski su vatrogasci tijekom noći i prijepodneva imali osam intervencija, uklanjali su pale borove s glavne otočne ceste, na Poljani, na Čikatu, Velom žalu, a jedno stablo palo je i na Zagrebačkoj ulici blizu bivše zgrade Osnovne škole. Dva oborena stabla uklonjena su na području Punte Križa na jugu otoka Cresa. Obavljena su ili su u tijeku ispumpavanja vode iz brojnih poslovnih prostora u središtu Malog Lošinja, kao i iz prizemlja vile "Perla" - sjedišta Zajednice Talijana, koja je zbog toga otkazala za danas predviđeno predstavljanje knjige "Orhideje Istre, Cresa i Lošinja".