Otoci.net

Pet15112019

Zadnje dodano:14.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Pravilna prehrana je "in" – jedi zdravo, živi dobro

Pravilna prehrana je "in" – jedi zdravo, živi dobro

Važnost zdrave prehrane je svima jako poznata. Koliko se zdravo hranimo pokušali su saznati učenici Osnovne škole Frane Petrića u Cresu na svom projektnom eko-danu koji je organiziran u četvrtak u jutarnjim satima. U deset skupina bili su podijeljeni svi učenici škole.

Mlađi razredi su posjetili pekaru "Gavza" i imali stručno predavanje o pravilnoj prehrani koje je održala Viviana Salković. Skupina iz produženog boravka osmislila je zdrav brzi obrok.

Stariji razredi su, podijeljeni u osam skupina, proučavali sastav namirnica, mediteransku prehrani koja se nalazi na listi UNESCO-ve kulturne baštine, teme pravilne prehrane u književnosti i medijima, obišli okoliš škole te pronašli deset vrsta ljekovitog bilja koje su proučili te im saznali naziv, a potom skuhali čaj od već osušenih biljaka našega kraja. Izrađeni su zdravi "smoothiji" i kolačići od zdravih namirnica te je dr. Senka Stojanović za učenike od petog do osmog razreda održala predavanje o pravilnoj prehrani. Da je glazba hrana za dušu, saznali smo kroz rad skupine Glazbene škole. Volonteri su prikupili 410 kg namirnica za Socijalnu samoposlugu u Rijeci i sve prikupljeno upakirali u kutije te pripremili za prijevoz. Likovna grupa je oslikala naslovnicu knjige u kojoj su opisane sve aktivnosti projektnog eko-dana, a Medijska skupina je sve dokumentirala te napravila film o današnjem danu.

Rezultati rada tijekom projektnog eko-dana bit će predstavljeni u obliku knjige koja će biti izložena u holu škole i dostupna svim zainteresiranima. Snimljeni film prikazivat će se u školi tijekom velikih odmora.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!