Otoci.net

Čet21112019

Zadnje dodano:21.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Sagu o ravnatelju Doma nastavit će neko novo Vijeće

Sagu o ravnatelju Doma nastavit će neko novo Vijeće

Tri petine Upravnog vijeća Odgojnog doma Mali Lošinj trenutno ne postoje - ostavke na članstvo u Vijeću nadležnom su ministarstvu dali predsjednik Robert Antičević i članice Martina Lipovac i Silvija Kocijan.

Povod za ovo je neprihvaćanje odluke Upravnog vijeća o izboru Gordana Antoninića za ravnatelja Doma, nakon provedenog natječaja. Većinu u Upravnom vijeću ima kvota Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, koju su činili Antičević, Lipovac i Kocijan, dok preostala dva mjesta imaju predstavnici radnika, odnosno korisnika ove ustanove. Prilikom glasanja za ravnatelja, ishod je bio 4:1, a takva je odluka na potvrdu poslana tadašnjoj ministrici Nadi Murganić. U međuvremenu je došlo do smjena u Vladi RH, pa je na ministarsku dužnost stupila Vesna Bedeković, koja je Upravnom vijeću Odgojnog doma poslala odbijenicu, ne potvrdivši izbor Antoninića.

Na Ministarstvu je sada da imenuje novih troje članova iz svoje kvote, a da se potom provede novi natječaj za ravnateljsko mjesto. U međuvremenu vršitelj dužnosti ravnatelja ostaje raniji ravnatelj Goran Broz, kojega je na lanjskom natječaju tadašnje Upravno vijeće izabralo za novi mandat, pa je potom tu odluku Ministarstvo odbacilo i smijenilo tadašnji trojac u Vijeću iz svoje kvote.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!