Sub19102019

Zadnje dodano:18.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Na Kadinu prekid dok se ne riješi cjevovod

Na Kadinu prekid dok se ne riješi cjevovod

Građevinskim radovima na obali lošinjskog predjela Kadin najprije su se bavili članovi Gradskog vijeća Malog Lošinja na današnjoj sjednici.

Ovu je temu otvorio PGS-ovac Branko Domac na aktualnom satu, pitavši zašto su stali radovi, koje podržava. Gradonačelnica Ana Kučić (HDZ) odgovorila je da je loše vrijeme omelo tijek radova, a da je razlog prekidu magistralni cjevovod koji onuda prolazi, pa će ostatak radova biti obavljen nakon ljeta, nakon što budu obavljeni i radovi na tamošnjem dijelu cjevovoda. Tanja Jović iz gradske uprave nadovezala se kazavši da je građevinska dozvola za te radove pravomoćna. "U vrijeme kad smo je ishodili, komunalno društvo je reklo da će rekonstruirati cijeli cjevovod u trasi, a kako rade puno sanacija na raznim mjestima, tako oni to nisu sanirali do početka naših radova. Nismo mogli riskirati da nam stroj prijeđe preko cjevovoda i da se desi havarija", kazala je Jović.

Biljana Vojniković s liste Dubravka Devčića raspitivala se o električnoj energiji u gradskim stanovima na Rukaviću, kazavši da je ondje bilo nekoliko isključivanja i ponovog uključivanja potrošača, a od gradonačelnice je dobila odgovor da je taj problem riješen tako da su svi dobili ugovore, a nagomilana dugovanja Grada podmirena. Zgradâ na Rukaviću dotaknuo se i Devčić; upitavši je li točno da je Grad izgubio spor s investitorom u zgrade, hoće li morati platiti 3,5 milijuna kuna koje je naplatio vlasniku za komunalnu naknadu i tko će snositi odgovornost. Pročelnik Miroslav Čović odgovorio je da postoje dva procesa, a kako nije stigla presuda za oba, ne može komentirati taj slučaj. Još je Devčić pitao o statusu platoa uz vilu "Conte" i pročišćivač u luci u Velom Lošinju, gdje postoji spor.

Siniša Dakić-Barichievich s vlastite neovisne liste kazao je da se mnogo građana žali na nefunkcioniranje javne rasvjete i stoga zatražio na uvid stari i novi ugovor s koncesionarom, a zanima ga je i što je novo s najavljivanom obnovom ceste od Velog do Malog Lošinja, našto mu je Kučić odgovorila da su parcelizacijom stvoreni preduvjeti da "Hrvatske ceste" krenu u izvlaštenje, te da očekuje radove 2020/21. godine. Dejan Nekić (SDP) traži sastanak vijećnika s predstavnicima komunalnog poduzeća zbog problema sa smećem na mnogim mjestima po gradu, Luka Kačinari (Devčićeva lista) upitao je može li eventualno zatvaranje županijskog odlagališta na Marišćini utjecati na otočni sustav zbrinjavanja otpada, Đurđica Šimičić (HDZ) upitala je što se čeka s primjenom projekta ruralnog turizma, a Marlen Vlašić (HRAST) planira li se gradnja bazena, kazavši da se roditelji žale na kasne termine koje mladi vaterpolisti imaju u hotelskim bazenima. Luigija Satalića (HDZ) zanima kada će početi radovi na obnovi ceste Nerezine - Osor, našto je gradonačelnica odgovorila da je na Gradu gradnja biciklističke staze i javna rasvjeta, a ostalo na drugim partnerima, te da će radovi početi na jesen s rokom izvođenja od 18 mjeseci. Ivica Martuslović (Devčićeva lista) zatražio je da očisti neuredan potez uz cestu koja vodi prema zgradi HEP-a i zatražio četverogodišnji izvještaj o izdacima Grada za odvjetnike, što mu je obećano napismeno.

U nastavku sjednice, s po 11 glasova podrške i po četiri suzdržana - Devčića i kolege - usvojeni su godišnji izvještaj o izvršenju lanjskog proračuna, te izvještaj o izvršenju programa građenja, odnosno održavanja komunalne infrastrukture za prošlu godinu.

S 14 glasova za i suzdržanog Dakić-Barichievicha usvojena je odluka o izradi urbanističkog plana uređenja Artatora, koju je Vijeće već imalo "na meniju", no kako u roku od dvije godine Grad nije ob(j)avio javnu raspravu, ranija je odluka automatizmom prestala važiti.

Jednoglasno su vijećnici podržali izmjene i dopune pravilnika o unutarnjem ustroju i radu Dječjeg vrtića "Cvrčak".

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!