Sri16102019

Zadnje dodano:15.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika I na Lošinju potpisivanje za "67 je previše"

I na Lošinju potpisivanje za "67 je previše"

U utorak je i u Malom Lošinju počelo prikupljanje potpisa za inicijativu "67 je previše" koju su pokrenule Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati i Matica hrvatskih sindikata.

Sindikati traže raspisivanje referenduma na kojem bi se građani izjasnili o tome žele li da ostane na snazi odredba o odlasku u mirovinu u dobi od 67 godina (ili do prikupljene 41 godine radnog staža) ili da se to vrati na 65 godina, odnosno za umanjenje penalizacije prijevremenih mirovina.

Za štandom na glavnom gradskom trgu zatekli smo Ivana Lubinu, sindikalnog povjerenika u Srednjoj školi Ambroza Haračića, koji je kazao da u organizaciji prikupljanja potpisa postoje veliki kadrovski problemi, što smatra i posljedicom dugogodišnje nepovoljne politike Vlade prema sindikalnom organiziranju.

Na Trgu RH, potpisi će biti prikupljani još u srijedu, četvrtak i petak od 9 do 13 te od 17 do 20 sati, a u subotu kroz cijeli dan - to će ujedno biti i posljednji dan prikupljanja potpisa.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka