Pon23092019

Zadnje dodano:23.09.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Predsjednica posjetila novu rivu na Susku

Predsjednica posjetila novu rivu na Susku

Povodom završetka radova na novoj rivi na Susku, otok je posjetila predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, u nastavku trodnevnog posjeta cresko-lošinjskom otočju.

Dogradnja propusnog mola i trajektna rampa stajali su 16,77 milijuna kuna s PDV-om, s tim da je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH sudjelovalo s 13,5 milijuna kuna, Primorsko-goranska županija s tri milijuna, a Grad Mali Lošinj s 1,5 milijunom. Preostali dio su vantroškovnički radovi, doznajemo od Filipa Balije, ravnatelja Županijske lučke uprave Mali Lošinj. Dovršena je i prometna dokumentacija za III. i IV. fazu dogradnje, te se očekuje građevinska dozvola.

Osim predsjednice Grabar-Kitarović, okupljenima na svečanosti priređenoj na terasi Kluba iseljenika još su se obratili lošinjska gradonačelnica Ana Kučić, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, zastupnik u Parlamentu EU Tonino Picula te Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture. U programu su sudjelovala djeca odjevena u narodne nošnje Suska, klapa "Bunari" iz Vodica (Dalmacija), Dunja Kleva otpjevala je himnu, a nakon blagoslova župnika Tomislava Debelića uzvanici su sabljom rasjekli krokant. Kao i prilikom prošlog posjeta predsjednice otoku, vlastitom ju je pjesmom pozdravila mještanka Elena Busanić.

Još je predsjednica na Susku posjetila i Područnu školu, prisustvujući satu engleskog jezika održanim videovezom s matičnom školom u Malom Lošinju. Njen je posjet kvarnerskim otocima nastavljen obilaskom Velih Srakana (jak vjetar onemogućio je pristajanje na sam otok) i Unija, a navečer će svoj 51. rođendan proslaviti u Svetom Jakovu. U ponedjeljak ujutro posjetila je Lječilište i Institut "Plavi svijet" u Velom Lošinju - ondje je simbolično usvojila dupina, a za utorak je predviđena turneja po manjim mjestima otoka Cresa.

Na današnji dan.....

23/9/1902

Rođen Branko Kojić, znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka